27 povratničkih obitelji u Modriči,Derventi,Bosanskom Brodu,Vukosavlju dobiće građevinski materijal za pomoć pri izgradnji kuća.

 Modriča,Derventa,Bosanki Brod,Vukosavlje dobiće građevinski materijal za pomoć pri izgradnji kuća.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je putem javnog poziva izabralo korisnike, te putem transfera vrši dodjelu građevinskog materijala povratnicima na cijeloj teritoriji BiH.

Fotografija Edin Ramić.

Ivo Bilić, povratnik u selo Botajica,općina Modriča, zahvalio se na podršci Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica na čelu sa Ministrom Edinom Ramićem i predsjedniku Hrvatskog bloka Bosne i Hercegovine Francisku Brdarić.

“Dvadeset i sedam  godina čekam, razne zahtjeve sam pisao i predavo, i evo napokon dočekao da se i meni dodjeli ugovor za građevinski materijal” kaže Ante Mandić iz sela Grk općina Bosanski Brod

Programa obnove je rezultat  zajedničke inicijative Hrvatskog bloka  Bosne i Hercegovine u suradnji sa Federealnim Ministarstvom za raseljena i izbjegla lica BiH.  Hrvatski blok Bosne i Hercegovine je pomogao Hrvatskim povratnicima sa područja ovih općina ali i općine Doboj da uspješno realiziraju svoje zahtjeve.

Svakako sam neizmjerno zahvalan na velikoj pomoći koju smo imali od Federalnog Ministarstva za raseljene i izbjegla lica BiH .

Još puno problema nam ostaje u manjem entitetu BiH i nakon 27 godina od završetka rata, nema prave političke volje za rješavanje problema raseljenih Hrvata i njihov istinski povratak – ocjenjuju u Hrvatskom bloku.

Modriča 30.07.2019                                               Predsjednik Hrvatskog bloka

Francisko Brdarić.

Pogoci: 676

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.