Anica Jozić, Predsjednica Hrvatskog bloka Podružnice Bosanski Brod sa Vinkom Puljićem Kardinalom Vrhbosanske nadbiskupije

U selu Koraće kod Bosanskog Broda, kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, predvodio je misno slavlje u župnoj crkvi s domaćim župnikom fra Ivanom Marićem, Derventskim dekanom i okolnim župnicima kardinal je vjernicima pojasnio važnost vizitacije, koju obavlja svake četvrte godine po dekanatima Vrhbosanske nadbiskupije.
Kardinal Vinko Puljić je iskazao svoju pastirsku blizinu svećenicima koji u tim župama djeluju u vrlo teškim uvijetima. Župljane, koji iako raseljeni, dolaze često u svoju župu na misu ohrabrio je da čuvaju vjernost svojim korjenima, da ne prodaju očevinu, nego je čuvaju za svoju djecu ili unuke, koji se možda odvaže jednom vratiti na nju.
Prije rata u Općini Bosanski Brod je živjelo oko 14000 Hrvata, danas je ta brojka smanjena na na svega 3%.
Na misi je bilo prisutno oko osamdesetak Hrvata ,u selu imamo novobnovljenu školu, prazna je, djece nema, selo izgleda kao vikend naselje. Prije rata je u Koraću živjelo više od 2000 Hrvata, danas svega 40.
Predsjednica Hrvatski Blok Podružnice Bosanski Brod Anica Jozić i Tajnik Petar Guberac razgovarali su nakon mise sa Kardinalom, upoznali su Kardinala sa teškom situacijom na cijelom području Bosanske Posavine, naglasili su Kardinalu ukoliko se nastavi politika predvođena Draganom Čovićem da u Posavini neće biti niti 3% Hrvata.
Nakon razgovora sa Kardinalom dogovoren je i sastanak u Sarajevu.

Prioćenje Hrvatskog Bloka iz Koraća 13.11.2017 godine.
Predsjednica HB Podružnice Bosanski Brod Anica Jozić

HRVATSKI BLOK

Pogoci: 143

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.