Dok jedni slave 9 Januar,drugi šute, Hrvatski blok izgrađuje!

Meni se čini da ne vodi niko računa o nama jer nas niko nije posjetio od 2012 godine. do danas. Hrvatski blok je prvi koji je nas posjetio. Ja mislim da to HDZ BiH i ostale Hrvatske političare u Banja luci najmanje brine. Njih brine samo što bolja pozicija i dugoročna vlast“,kaže nam povratnik iz Kotor Varoši Obitelji Topalović.

Još gora situacija je u Bosanskoj Posavini, gdje su prije rata većinski živjeli Hrvati, a malobrojni koji sada tamo žive su u poodmakloj životnoj dobi.Naš povratak u Brezici ,Općina Derventa,je od prije pet godina.

Niko nas nije obišao niti je pitao kako ste, treba li vam išta”, kaže Obitelj Mišić.Krajem 2017 godine predao sam zahtjev Hrvatskom bloku i  Federalnom Ministarstvu za raseljena i izbjegla lica u Sarajevu za sanaciju Obiteljske kuće u kojoj živim.Istu priču nam govori i Grgo Bratanić otac četvero djece povratnik od 2004 godine.Naši zahtjevi su pozitivno riješeni za 60 dana,danas su potpisni ugovori o finaciranju troškova za sanaciju obiteljskih kuća.

Iznimno smo Zahvalni Ministru Edinu Ramiću na pomoći za povratnike Hrvate u entitetu RS!

Hrvatski blok nema nijednog svog legitimno izabranog predstavnika u Narodnoj skupštini RS, niti u vlasti.Stranka Hrvatski blok je  osnovana  prije nekoliko mjeseci  i prioriteti su nam povratnici koji se žele vratit u manji entitet BiH.Uz pomoć Ministra Edina Ramića riješeni su zahtjevi od ovih ljudi u dva mjeseca.Kaže Dopredsjednik Hrvatskog bloka Jozo Tipurić.

Dok oni slave 9 Januar ,Hrvati se prisjećaju iseljavanja ,stradanja i rušenja ,zanimljivo je da nitko od Hrvatskih predstavnika se nije oglasio,posebno Dopredsjednik iz reda Hrvatskog naroda.Zabrinuti su Hrvati na području entiteta RS kaže nam naš povratnik iz Kotor Varoši!

 

Pogoci: 289

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.