HDZ BiH štiti interese Srba

Osobno bih volio da Čović i dalje ustraje u blokadi  vlasti, pa da se ponovi situacija  kad su on i Ljubić ispali iz svih kombinacija i kad je vlast formirana bez oba HDZ-a.

 

Problem Bosne i Hercegovine je  njezino uređenje i postojanje entiteta nastalih u ratu, te političara  koji svaki dan širi tenzije, mržnju i zaziva raspad BiH. Mislim da je to zapravo suštinski problem ove zemlje, iz kojeg onda proizlaze svi drugi. Ako se i dalje ostavi ovakvo državno uređenje , mi ne možemo ići naprijed. Vrijeme je da  uslijedi konkretna akcija međunarodne zajednice i da se konačno sankcioniraju političari koji blokiraju  rad institucija.  Funkcioniranje Bosne i Hercegovine  jest ukidanjem entiteta , te organiziranje zemlje na sasvim novim osnovama i na način da svaki njezin građanin bude zaštićen u svojim pravima bez obzira na mjesto prebivališta. Regionalna podjela Bosne i Hercegovine, po kojoj bi BiH – kao cjelovita Bosna i Hercegovina – bila podijeljena u četiri regije.

(kantona, provincije,federalne jedinice,distrikta), formirane isključivo po kriterijima ekonomske, prometno-komunikacijske, prirodne, povijesne, i sl, a čiji bi glavni gradovi bila četiri najveća grada u BiH:

Sarajevo, Banja Luka, Mostar i Tuzla. Umjesto politike uspostave tzv. etnički čisti prostor.

Brdarić ističe da nijedno rješenje drukčije od ovoga ne vodi ničemu i ne donosi ni mir niti stabilnost u ovoj zemlji.

Hrvatski blok Doboj

14.02.2020

 

Pogoci: 116

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.