HRVATI SU ISKLJUČENI IZ SVIH VITALNIH PITANJA DRUŠTVA

Hrvati u manjem entitetu Bosne i Hercegovine žive u krajevima u kojima žive sramotno su zapostavljeni, bez struje,ceste,i obnova svojih domaćinstava.Od završetka rata je prošlo 20 godina.Hrvatski Blok Bih uz pomoć Općine Doboj sanira cestu u Velikom Prnjavoru, radi na izgradnju trase za elektrifikaciju sela Komarice, obnovu obiteljskih kuća u Foči i Johovcu.

Za bržu obnovu potrebna su nam veća sredstva. Puno Hrvatskih sela u entitetu RS ,nema niti jednog stanovnika. Riječani selo nedaleko od Modriče na obnovu obiteljskih kuća čeka 20 godina, u selu nije obnovljena niti jedna kuća. Ministarsvo za izbjegle i raseljna lica u svom tekstu iznosi da su izdvojena sredstva za obnovu 70 miliona maraka,za godinu 2017/2018. Na području Posavine nisu primjećene bilo kakve obnove .
Hrvatski blok želi upoznat Predsjednika Milorada Dodika da su Hrvati iz Posavine predali više od 5000 zahtijeva za obnovu obiteljskih kuća na području Posavine, zahtijevi se nalaze u Ministarstvu za raseljena izbjegla lica u entitetu RS.
Pozivamo Predsjednika Milorada Dodika da umjesto pomoći za treći entitet da nam pomogne u obnovu obiteljskih kuća na području Bosanske Posavine!

HRVATSKI BLOK

Pogoci: 71

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.