Hrvatski Blok BiH na sastanku s Koalicijom Domovina – nastavak aktivnosti razgovora s potencijalnim političkim partnerima

Ljeto na političkoj sceni u BiH se dobrano zagrijalo, čak prijeti pregrijavanjem bosanskog lonca. Bilo ljeto ili zima, lonac pomalo vrije. Svakodnevno imamo nove dodatke, iako nitko ne garantira da će dodaci biti ukusni. Svi sumnjičavo gledaju na sve što se dodaje u lonac pa komentiraju kako je nečeg previše ili premalo. Neki kažu da je nemoguće postići da svima odgovara kad bude gotovo. Neki već prevrću očima i odlučno odbijaju kušati takvo što.
U tako uzavreloj atmosferi i novoosnovana stranka Hrvatski blok BiH pokušava dati svoj doprinos kako bi lonac bio što ukusniji i prihvatljiviji i onima s najfinijim nepcima . Hrvatski blok BiH radi na okupljanju svih zdravih snaga iz hrvatskog naroda, a i ostalih koji žive Bosnu i Hercegovinu i vide je kao svoju domovinu koju treba izgraditi i stvarati zdrave odnose sa svim narodima u njoj. Razgovara se sa svima koji mogu ponuditi ideje ili projekte koji će vratiti vjeru u bolji život svima. BiH se mora očuvati kao jedinstvena država svih naroda u njoj jer podjele nas koče ili vuku unazad, a svi želimo živjeti i bolje i u miru sa svima .
U aktivnostima oko okupljanja svih zainteresiranih za suradnju izaslanstvo HB BiH s predsjednikom Franciskom Brdarićem, dopredsjednikom Jozom Tipurićem i Anom Križan, članom predsjedništva put je naveo u Banja Luku. U BiH kao da nikad ne prestaje izborna groznica pa su političke opcije na teškoj kušnji kuda, kako i s kim krenuti dalje. Pitanja puno, odgovora malo. Svjedoci smo da put kojim se sada ide ne vodi boljoj i svjetlijoj budućnosti; podjele na svim nivoima i među narodima ne mogu nas izvesti iz ovog kriznog stanja, a dodaci kojima se svakodnevno puni bosanski lonac mogu dovesti do pregrijavanja i onda krizi nikad kraja. To nikome ne treba niti se tko tome raduje . S takvim mislima i idejama Hrvatski blok BiH sastaje se u Banja Luci s predstavnicima Koalicije Domovina i u jednom konstruktivnom razgovoru razmjenjujemo svoja gledišta na trenutno stanje u BiH, ali i o načinima kako to stanje popraviti na bolje.
Zajednički stav je da stanje zabrinjava i da postoji mogućnost, ako se nešto ne učini, da bude i lošije. Vjerujemo da postoji nada u otklanjanje svih prepreka i da dobrom suradnjom svih zdravih snaga, u dobroj vjeri, s dobrim projektima i osobama koje će te projekte provesti, možemo očekivati promjenu u političkoj, a time i gospodarskoj klimi . Projekti o kojima se govorilo pomogli bi porastu broja povratnika i osigurali bi vraćanje života u puste krajeve. Svjesni smo da samo obnova kuća nije jamac opstanka, nego je potrebno da to bude praćeno obnovom infrastrukture, puteva, struje, vode, porastom opće sigurnosti, osiguranjem gospodarskog razvoja i mogućnosti zapošljavanja ili samozapošljavanja, itd.
Očekujemo i od drugih da nam se pridruže u tom nastojanju jer samo tako možemo naprijed. Da nismo usamljeni u tom razmišljanju kako pomoći svim potrebitima u njihovim naporima da ostanu i opstanu i da imamo što manje odlazaka iz BiH govori i činjenica da je Hrvatska stranka takođe spremna razgovarati s Hrvatskim blokom BiH i s ostalim o budućnosti BiH i razmijeniti mišljenja i prijedloge kako na najbolji način očuvati hrvatski narod i kako osigurati njegovu jednakopravnost i opstojnost na cijelom teritoriju BiH. Hrvatski narod u BiH više nego ikad očekuje od svojih predstavnika da budu istinski uz njih u njihovim potrebama i u zaštiti njihovih prava. Dosadašnji predstavnici se nisu iskazali po tom pitanju, a vrijeme iza nas je bespovratno izgubljeno, mnogo toga je propušteno zarad osobnih interesa ili političke trgovine, a sve na štetu svog naroda, ali i BiH. Hrvatski narod u BiH očekuju od Hrvatskog bloka BiH nove ideje i projekte i da s tim idejama i projektima gradimo modernu, svima prihvatljivu BiH u zajedništvu s Bošnjacima, Srbima i svim ostalima.
Hrvatski blok BiH se nada da će svojim angažmanom pokrenuti pozitivne procese i da će u svojim aktivnostima naići na odobravanje i suradnju sa svima koji slično razmišljaju

Hrvatski blok BiH

Pogoci: 64

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.