Hrvatski blok; Imamo kandidata za buduću Dopredsjednicu!

Hrvatima u Bosni i Hercegovini  posebno u Entitetu RS, nedostaje  strategije, baš kao što nam nedostaje strateškog promišljanja, a za to nam treba opći nacionalni konsenzus. Taj konsenzus treba postići na način da se u strategiju uključe ne samo svi Hrvatski politički čimbenici u Bosni i Hercegovini, nego svi oni kojih se to tiče.
Dakle, uz  akademsku znanost  te stručnu javnost s jedne strane, a s druge strane iseljeništvo, i svi ostali sudionici života u BiH . Tek tada možemo krenuti na provedbene mehanizme. Mi danas nemamo niti uzajamnu povezanost u ostvarenju nekih odluka.
Kao  jedan od temeljnih uzroka neučinkovit je sustava. Sadašnji Dopredsjednik iz reda Hrvatskog naroda u RS ili ministar donese neku odluku koja nije usklađena s ostalim zainteresiranim strankama. Dakle, nedostaje nam i horizontalna i vertikalna koordinacija.

Da imamo vlastita stajališta, da ih bistrimo u zajedničkim raspravama, da se borimo za vlastite interese, dakle da se ponašamo kao odgovorni građani. Kako bismo se tako ponašali, jednostavno moramo znati što želimo. Moramo imati strategiju koju nemamo, moramo imati zadane ciljeve kojih nemamo.
Primjerice, moramo imati jasno stajalište o iseljenim građanima posebno naglasak je na građane Hrvate,pristupanju u EU ,imati stav i prijedlog buduće europske politike.
Hrvatski blok trenutno ne vidi da imamo jasne stavove o ovim i brojnim drugim pitanjima. Treba nam jasna strategija razdoblja nakon pristupanja u EU, a i općenito razvojna strategija države. 

Hrvatski blok se uključuje na pokretanju rada  donošenju strategije razvoja države Bosne i Hercegovine jer bez toga ne znamo kamo idemo. Više od 200,000 hrvata  u Entitetu RS,čeka znatne promjene o njihovoj sudbini.

Hrvatski blok je spreman  ponudit koncezus ali i moguću Dopredsjednicu za Enitet RS

Pogoci: 211

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.