Hrvatski blok sudjelovao na sastanku s čelnicima stranaka u Kozarcu

 

 

 

Razgovarali smo vrlo ozbiljno u konstruktivnom smjeru okupljanja svih političkih stranaka, udruga i istaknutih pojedinaca koji baštine iste ili slične programe za Bosnu i Hercegovinu, s ciljem stvaranja snažne koalicije.

Ponukani smo zadnjim lokalnim izborima gdje smo vidjeli da se ne može gotovo ništa bez snažne koalicije.

Već duže vrijeme imamo dobre odnose sa članom Predsjedništva Stranke demokratske akcije i Federalni ministrom za raseljena i izbjegla lica Edinom Ramić za sad se dobro sporazumijevamo.

Hrvatski blok Bosne i Hercegovine je na istom putu sa Hrvatskom strankom Bosne i Hercegovine i Posavskom strankom , jer i oni dobro znaju da ne mogu sami . To je jedna od rijetkih stvari koje smo naučili  na zadnjim izborima  kada je u pitanju parlamentarna utrka.

Na održanom sastanku  sudjelovali su  i predstavnici stranaka SDP BiH, SDA, PDA, Nezavisne liste Doboj, Stranke za BiH, NIP-a, Nezavisnog bloka, Hrvatskog bloka, Narodnog evropskog saveza , SBB-a ,PzP i DF-a.

Ovo možemo nazvati i dogovorima prije dogovora, ali o koaliciji u punom smislu te riječi još ne možemo govoriti budući da se radi o više stranaka. Za sada se možemo dogovarati – otkrio je predsjednik Hrvatskog bloka Francisko Brdarić.

Cilj ovih razgovora je sačinjavanje kvalitetnog zajedničkog programa,kriterijima i kandidatima s kojim će se zatražiti povjerenje birača  na budućim parlamentarnim izborima. Hrvatski blok  vjeruju kako će  postizanjem snažne koalicije u manjem entitetu imati dopredsjednika ispred hrvatskog naroda u entitetu RS.

Kozarac 13.07.2021 godine.

 

 

 

Pogoci: 172

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.