Izvršni odbor HB održao sastanak u Banja luci

Dana 15.03.2018. s početkom u 15,00 sati u svečanim dvoranama „Hotela Bosne“ u  Banja Luci  održana je 3. sjednica Izvršnog odbora  stranke. Istog dana u Banja Luci s početkom u 10,00 i 11,00  sati održana je sastanak sa vjerskim predstavnicima   banjalučkim  Muftijstvo i Biskupski ordinarijat u Banjoj Luci, gdje su razgovarali o povratku, te posebno pružili podršku banjalučkom biskupu Franji Komarici, usljed posljednjih političkih napada u RS-u. Nakon posjete vjerskim predstavnicima održana je sastanak u Vijeću naroda sa početkom u 12h sa devet političkih stranaka.

Sjednicom Izvršnog odbora HB  predsjedavao je predsjednik stranke Francisko Brdarič . Predloženo je i prihvaćeno niz stranačkih odluka koje će imati utjecaj na politiku i političke aktivnosti stranke u narednom periodu.

Posebna pozornost posvećena je raspravi o političkom stanju na razini BiH sveukupno ali i po entitetima    jer svaka od njih obiluje svojim, geostrateškim ali i političkim posebnostima. Jednoglasna odluka Izvršnog Odbora  stranke  na prijedlog Predsjednika Stranke Franciska Brdarić  jeste da HRVATSKI BLOK izlazi na izbore u Enitetu RS ,sa Koalicijom Zajedno za BiH ,koja će biti predstavljena 28. ožujka u Memorijalnom centru u Srebrenici.

Hrvatski blok izlazi na izbore i u  Županiji Posavskoj te na razini Distrikta Brčko.Glavni Tajnik Jozo Paradžik je uputio poziv za zajednički sastanak koji će se održati 02.04.2018 godine u Bosanskom Šamcu ,Hrvatskim političkim strankam  BiH o incijativi zajedničkog izlazka na izbore u Federaciji  BiH.Na prijedog Zamjenika Predsjednika Petra Guberca izabran je i pregovarački tim Hrvatskog bloka  Predsjednik Francisko Brdarić,Glavni Tajnik Jozo Paradžik i Povjerenik za Županiju Posavsku  Slavko Suhalj .Izvršni odbor HB je donijo odluku da lokalne jedinice i pripadajuće stranačke organizacije od županija do entiteta RS, općina i gradova  imaju slobodu samostalnog odlučivanja s kim i kako će izaći na lokalne  izbore.Na parlamentarnim izborima odlučuje Izvršni  odbor stranke na Prijedlog Predsjednika HB.

Pogoci: 144

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.