Na području općine Derventa i Modriče je do 1992. godine živjelo više od 30.000 Hrvata

Slikovni rezultat za KLJUČ U RUKE SLIKE

Za obnovu stambenih jedinica po sistemu „ključ u ruke“ i dodjeli građevinskog materijala sa samougradnjom. Predsjednik Hrvatskog bloka Francisko Brdarić i Ministar za raseljena i izbjegla lica Federacije BiH ,Edin Ramić  održali sastanak u Sarajevu.

-Analiza implementacije projekta «Stvaranje uvjeta za povratak i reintegraciju povratnika u općine Doboj, Teslić, Derventa, Modriča, Kotor Varoš ,Bosanski Brod,Bosanski Šamac,Odžak.

Predsjednik Hrvatskog bloka Francisko Brdarić je rekao važnost projekta obnove da je to pokretač gospodarstva i spas građevinskog sektora,ali kordinaciju i  implementacije obnove porušenih kuća.

 Krivnja je politika iz Republike Hrvatske, ali posebno se odnosi na krivnju i politiku koju su Hrvati vodili u Banja luci . 

Na području općine Derventa i Modriče je do 1992. godine živjelo više od 30.000 Hrvata dok je taj broj danas sigurno više od deset puta manji.

Dopredsjednik HB Jozo Tipurić je rekao da je na Tisuće srušenih hrvatskih kuća još nisu obnovljene u Posavini. Sve su to pokazatelji da takozvani Hrvatski predstavnici u Banja Luci ne čine ništa da se situacija popravi. 

Ministar Edin Ramić je rekao važnost projekta “Ključ u Ruke” je da ljudi na svakom pedlju ove zemlje  osjete podršku institucija, povratnici su čuvari države BiH.

Federalno Ministarstvo za raseljene i izbjegla lica će podržati projekat izgradnje kuća u ovim općinama.

 

Pogoci: 317

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.