NOVA PREDIZBORNA KOALICIJA: HB BiH i HSP BiH stvorili predizbornu koaliciju

Parlamentarni izbori u BiH se bliže, a kako se bliži dan izbora tako se približuju i stavovi određenih političkih stranaka, a koji polako rađaju predizborne koalicije. Ovih dana dogovorena je još jedna predizborna koalicija. Riječ je o dogovoru Hrvatskog bloka BiH i HSP-a BiH da zajednički nastupaju u predizbornim aktivnostima. Već duže vrijeme HSP BiH razmišljao o kupljanju stranaka desnog centra, ali svi pokušaji padali su u vodu.

– Evo, napokon se ostvaruje želja da se napokon ostvari jedna kvalitetna koalicija. Hrvatski blok je stranka koja je uvijek branila interese hrvatskih građana i nama je drago da je došlo do takvog raspleta, a sama odluka o koaliranju od strane HB govori o snazi i samosvijesti ove stranke te o potrebi da se ne trguje, kazao je predsjednik HSP Nikola Raguž i poručio kako ove dvije stranke imaju dovoljno sposobnih i obrazovanih kadrova kako bi krenuli u novo poglavlje zalaganja za bolju i ljepšu BiH a za koju su ginuli brojni hrvatski sinovi.

Najavljeno potpisivanje koalicionog Sporazuma predsjednik Hrvatskog bloka Francisko Bradarić ocijenio je poslom koji će doprinijeti poboljšanju života BiH Hrvata. Između ostalog je istaknuo, i to:

– Hrvatski blok, po prvi puta, ulazi u predizbornu koaliciju kojoj je cilj stvoriti pravu demokršćansku i pučku struju koja će raditi za dobrobit građana, rekao je Bradarić i naglasio:

– Strateški sporazum s HSP-om kako ćemo izaći zajedno na parlamentarne izbore je prvi test pred nama i vidjet ćemo sada hoćemo li uvažiti ono što smo razgovarali. Ja sam uvjeren da hoćemo jer mislim da je HSP ipak jedna stranka koja više ne razmišlja na onaj način kao što je to nekada bilo. Svjesni su da trebaju partnere, svjesni su da trebaju Hrvatski blok kao stranku koja je neopterećena bilo čime iz prošlosti, kazao je  predsjednik HB BiH Francisko Bradarić.

Pogoci: 121

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.