Hrvatski blok: Obiteljske kuće se ne smiju rušiti zbog izgradnje autoputa

Dok su  izrađivali Glavni plan radila se ta Studija izvodljivosti koja po nama nije prihvatljiva. Nažalost do sada nismo imali pristup projektu  auto-put i gasovod dionice Vukosavlje –Brčko i Brčko-Rača – rekao je predsjednik Hrvatskog bloka Francisko Brdarić.

Predstavnici MZ Garevac,Donji Kladari i Čardak  općine Modriča

Dana 19.07.2019 godine su poslali dopis nadležnim institucijama.

Fotografija Vlade Spajića.

Vladi Republike Srpske-Ministarstvu Saobraćaja i Veza

Potpredsjedniku Republike Srpske Josipu Jerkoviću 

Javno Preduzeće  Autoputevi Republike Srpske 

U predmetu teksta su naveli da je neprihvatljivo da kroz sredinu sela se izgradi autoput koji je utvrdit općim interesom.Prema saznanjima sadašnji idejni projekat ide preko naših dvorišta i kuća.

Prijedloge su podnijeli:

Tokić Vlado,MZ Garevac

Jozo Bičvić ,MZ Donji Kladari

Stjepan Perković,MZ Čardak

Fotografija Vlade Spajića.

Tražimo od nadležnih institucija  entiteta RS i Načelnika Mladena Krekića  da se ta cesta sprovede poviše naseljenih  mjesta u selima Garevac,Donji Kladari i Čardak kao i da se odustane od dijela  trase te dionice.

 

Predsjednik Hrvatskog bloka  Brdarić  zatražio je da se trasa autoputa provede iznad svih naseljenih dijelova  Garevca,Donjih Kladara i Čardaka  pogotovo imajući u vidu kako je na pojedinim predjelima jako naseljeno.

Fotografija Bosanska Posavina.

–  Tražili smo i tražimo da se taj autoput  sprovede poviše naseljenih mjesta u našim selima kao i da se odustane od  izgradnje autoputa u naseljenim mjestima.Ljudi koji žive u selima su sada u velikoj pravnoj nesigurnosti jer ne znaju što će i kako biti, a to je nedopustivo.

Imamo problem u Garevcu,Donjim Kladarima i Čardaku gdje bi ova dionica ceste, kako je sada ucrtana, rušila  obiteljske kuće i  to je ne prihvatljivo .Prema prometnim stručnjacima s kojima sam razgovarao to se može izbjeći, a to rušenje je samo dodatni trošak.

Fotografija Ane Križan.

– Rok za  žalbe je samo 15 dana, tražimo od Načelnika Mladena Krekića da se produži rok žalbe i predstavi nacrt projekta u Garevcu,Donjim Kladarima i Čardaku  za datum 02.11.2019 godine.

Hrvatski blok je spreman  na suradnju, naglašavamo  kako se nijedna cesta nije napravila bez izrazite podrške jedinice lokalne samouprave, predstavnika mz i mještana-rekao je predsjednik Hrvatskog bloka Francisko Brdarić

Hrvatski blok Modriča 05.10.2019

 

Pogoci: 582

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.