Održan sastanak Hrvatske stranke prava i Hrvatskog bloka

 

 

Na sastanku su ispred Hrvatske stranke prava nazočili predsjednik Glavnog stana HSP-a Martin Andačić, član Glavnog stana i predsjednik podružnice Orašje Luka Šošić, a ispred Hrvatskog bloka dopredsjednik Stipo Dujmić i predsjednik podružnice Derventa  Pero Brico.

Razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, nadolazećim općim  izborima kao i suradnji ovih stranaka.

Iskazano je nezadovoljstvo glede najava oko donošenja novog izbornog zakona čiji je predlagač HDZ BIH, a posebice su naglasili štetnost politike  vladajućeg HDZ-a  BiH prema Hrvatima u Republici Srpskoj, a može se reći i u Federaciji  BIH, koja se ogleda u  dodvoravanju srpskoj politici  za koju kažu da je ravna nacionalnoj izdaji stoljetnih ognjišta gdje su Hrvati protjerani i dovedeni pred nestajanje.

Naglašena je velika zabrinutost zbog odlaska mladih kao i cjelokupnih hrvatskih obitelji iz BiH. Kao glavnog krivca vide aktualno hrvatsko vodstvo i njihovu lošu politiku.

Izaslanstvo HSP-a i HB  najavilo je skoro potpisivanje sporazuma o suradnji ove dvije hrvatske stranke koji će uskoro potpisati predsjednici stranaka

Orašje 15.11.2017

Pogoci: 178

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.