27.Obljetnica 105.brigade Modriča

Prigodom 27. obljetnice okupacije i stradavanja branitelja i mještana Općine Modriča u organizaciji Udruge Dragovoljaca i Veterana HVO Modriča   u nazočnosti predstavnika udruge Mate Marića i mještana Garevca , Modriče  u znak sjećanja na ubijene  hrvatske branitelje i civile,položeni  su vijenci i upaljene svijeće.


Dana 11.travnja 1992 godine. pripadnici 105.brigade odlučno ustaju u obranu svojih domova.

Zapovjednik brigade bio je Perija Stanić iz Garevca

Brigada se borila na crti obrane  dužine 35 km,braneći svoje domove živote je izgubilo 111 pripadnika brigade,a njih 260 je ranjeno.

Izaslanstvo Hrvatskog bloka BiH ,dopredsjednica  Ana Križan povodom Dana 27.Obljetnice 105.brigade Modriča položila je vijenac kod središnjeg križa na  groblju u Garevcu

Fotografija Župa Modriča.

Hrvatski blok BiH ističe  da su poginuli pripadnici 105.brigade  žrtve i opomena na sve ono što su mještani Garevca i Općine Modriče prošli i znak da to nikada ne smijemo zaboraviti.Danas smo se došli pokloniti ovim ljudima, ovim nevinim žrtvama nepravde.Svjedoci smo nedavnih vremena koja su prošla. Svjedoci smo  žrtava, prognanstva i svega što se događalo.Svjedoci smo pokolja Burića štale.

Žrtve su naš vječni plamen.

Hrvatski blok BiH ,Modriča       11.04.2019

Pogoci: 324

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.