POSAVINA NEĆE KLEČATI ZA DOANCIJE

Na prostoru Republike Srpske ostalo je više od 5.000 zahtjeva za obnovu!

Sada već bivše  ministarstvo za izbjegla i raseljena lica sveli su na Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije. Podsjetimo,bivšeg ministra Davora Čordaša na svečanoj akademiji u Banja Luci nije spasio niti Pupovac da izgubi poziciju ministra.

Opis nije dostupan.

Može li se prognanicima, izbjeglicama i povratnicima u stambenom zbrinjavanju više pomoći kroz izdvojeni ured nego kroz sekretarijat

Iskustva govore da se još uvijek stvaraju preduvjeti za održivi povratak i nakon 30 godina.Više od 40 milijuna maraka koliko su Hrvati dobili iz državnog proračuna Vlade Republike Hrvatske,gdje su ratni ožiljci vidljivi kao da je rat jučer stao, a ne prije 26 godina!

Ruševina do ruševine,sad kažu da novca nema za prognane Hrvate iz entiteta RS!

KO JE PRIVATIZIRAO PROJEKTE KOJI NI DAN DANAS NISU ZAVRŠENI?!

Postavljam pitanje zašto je Posavina,Kotor Varoš,Teslić  i druga mjesta puna ruševina gdje su živjeli Hrvati,kaže predsjednik Hrvatskog bloka Francisko Brdarić

Dok prognani Hrvati i Bošnajci čekaju povratak ,vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, Ljubo Ninković, potpisuje  ugovor o sufinansiranju infrastrukturnih projekata s načelnicima općina Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo i s predstavnikom Udruženja „Ognjište“ iz Gubina u općini Livno, Federacija BiH.

Ukupnoj vrijednosti od 175.000 KM, Ninković je nakon potpisivanja ugovora u izjavi novinarima rekao da se radi o projektima na poboljšanju uslova života u povratničkim naseljima. „Život ne može da čeka i bez obzira na sve nedaće s kojima se suočavamo”.

Opis nije dostupan.

Pogoci: 760

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.