Pozivamo predsjednicu Vlade Republike Srpske Željku Cvijanović da posjeti selo Botajicu !

Predsjednik Hrvatskog bloka Francisko Brdarić  posjetio je Botajicu , gdje je sa Predsjednikom Udruge Hrvata Ivom Bilićem  razgovarao o problemima povratnika .

Predsjednik  Brdarić  je izjavio za Federalnu da je općina Modriča  jedna od rijetkih u BiH gdje se ne može reći da je povratak praktično završen. Povratak Hrvata u Općinu Modriču je tek na početku. Slijedi jednako zahtjevan dio posla, a to je da se povratak učini održivim, što prvenstveno znači da se povratnicima omoguće uvjeti zapošljavanja, obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite. Brdarić je kazao da su vlasti na svim nivoima, a osobito one koje su najbliže građanima – lokalne vlasti, dužne stvoriti uvjete da se svi, a osobito povratnici kao najugroženija kategorija stanovništva, osjećaju jednakim u svakom dijelu naše zemlje.

Za općinu Modriču iz Vlade je do sada, za različite projekte, uloženo preko 70 miliona maraka. A samo za period od 2006. do 2018. godine izdvojeno je gotovo sedam miliona maraka kroz projekte obnove stambenih jedinica, infrastrukture, održivog povratka, između ostalog, i alternativnog smještaja. Uskoro počinje i realizacija   vodovodne i kanalizacione mreže, vrijedne također 2,5 milijuna maraka.Povratnici u Hrvatskim selima od tih novaca nisu dobili gotovo ništa.Pozivamo predsjednicu Vlade Republike Srpske Željku Cvijanović da posjeti selo Botajicu udaljeno svega pet kilometara od Modriče. Povratnicima u Botajici je potrebno tri kilometra ceste da se uredi kako bih mogli pristupit obnovi kuća. Kaže Brdarić

Pogoci: 333

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.