Predstavnici vlasti u Županiji Posavskoj očajnički pozivaju Hrvate da se vrate,a za obnovu kuća novaca nemaju.

Predstavnici vlasti u Županiji Posavskoj očajnički pozivaju Hrvate da se vrate,a za obnovu kuća novaca nemaju.

ODŽAK – Nedostatak posla, loš ekonomski položaj, spora obnova kuća ,  najveći su problemi sa kojima se suočavaju Hrvatski povratnici .

 

Predsjednik Hrvatskog bloka Francisko Brdarić danas je posjetio Obitelj Jurkić  u Novom Selu kod  Odžaka.

Nakon završetka rata  posljedice u Novom Selu kod Odžaka na nekim kućama još uvijek su vidljive. Neki hrvatski povratnici su imali sreće pa su kuće uspjeli da obnove, ali Jozo Jurkić u tom smislu nema čime da se pohvali. Za vrijeme rata  je napustio Novo Selo i otišao u izbjeglištvo u Zagreb.

– Niko nas nije kontaktirao niti pokušao pomoći kako bi se pokrenula obnova. Obraćali smo se mnogim organizacijama, vlastima, ali kao što se može vidjeti ništa nije uradito-rekao je Jurkić.

 

 

 Važno je da ljudi na svakom dijelu ove zemlje osjete podršku institucija, i to na način da odmah, pristupimo na osnovu njihovih potreba o kojima se informiramo u razgovoru s njima na terenu. Obzirom da je Općina Odžak prva Općina koja je  prihvatila projekat „Jedna HR županija – jedna obnovljena kuća u BiH“.

Nadam se da će Općina Odžak i Načelnik Jakov Ivanković pomoći  i u realizaciji obnove kuće u Obitelji Jurkić u Novom Selu – rekao je Predsjednik Hrvatskog bloka Francisko Brdarić.

Hrvatski blok BiH

07.11.2019 godine

 

 

 

Pogoci: 788

One comment

  1. Postovani lijepi nas pozivate da se vratimo alu gdje pisala pitala molila. Mnogi su obecavali ali nikad nista . Ja sam iz Donjeg Svilaja naslijedila kucu od pokojne majke koja je dobila malu drvenu kucicu pez kupaone i vc. Zar se tako moze zivjeti dok su drugi dobijali kljuc u ruke cak i prodavali donacije. Ja i suprug imamo 3 djece 2 unucadi svi volimo doci na svoje ognjiste ali nemamo financije a vi nedate donacije. Propasce nam nasa lijepa posavina. Suprug je iz N. Sela Balegovac on tamo nema nista ja u Svilaju imam samo nam treba pomoc oko donacije ali za nas koji bih doslu nema nitko sluha . Kad budete imali dobru volju za pomoci u donaciji jer znam da postoji kljuc u ruke javite nam se rado dolazimo. Ana Kovacevic rod. Matanovic sa obitelji

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.