Sretan završetak priče za Jozu Ćošića iz Dažnice!

Kad se slože vrijedne ruke, ali i odlučnost, upornost i znanje, onda i onaj povratnički početak može biti lijep! Potvrđuje to priča obitelji Ćošić Joze iz Dažnice kod Dervente.  Selo su  napustili prije  25 godina,do rata u selu je živjelo (244 ) stanovnika danas  živi nešto više od  (15) . Najveći broj trenutno nastanjen u Hrvatskoj ili drugim zemljama.Tako je i Jozo Ćošić za vrjeme rata odselio u Zagreb.

Na upit za pomoć o izgradnji Krova obiteljske kuće tražio je početkom  (10) mjeseca 2017 godine od Hrvatskog bloka.Predsjednik Hrvatskog bloka Francisko Brdarić sa suradnicima je  hitno tražio pomoć od Ministra Edina Ramića za Krov Joze Ćošića u Dažnici.Ministarstvo za raseljena i izbjegla lica Federacije BiH,Ministar  Edin Ramić je odlučio za  dati rješenje za izgradnju krova obiteljske kuće Ćošića.

Dopredsjednik Hrvatskog bloka Jozo Tipurić ispred  Federalnog Ministarstva za raseljene i izbjegla lica  u kabinetu  Načelnika Općine Derventa Milorada Simića potpisao rješenje za donaciju krova Obitelji Ćošić.

Danas nakon 25 godina za Božić mogu reći da sam sretan dobijam Krov zahvaljujem se Edinu Ramiću Ministru za raseljene i izbjegla lica Federacije BiH,Nisvetu Mujanoviću Savijetniku Ministra,Predsjedniku Hrvatskog bloka Francisku Brdarić,Dopredsjedniku Hrvatskog bloka Jozi Tipuriću i Glavnom Tajniku Hrvatskog bloka Jozi Paradžik.

Drago mi je da obitelj Ćošić  konačno dobija krov nad glavo, još struja i voda i prekrasno, upravo ono što su i poželjeli,zahvalan sam Ministru Edinu Ramiću što je za Božić Hrvatskoj obitelji dao novi početak u život!

Predsjednik podružnice Hrvatskog bloka  Derventa Pero Brico.

Derventa 22.12.2017 godine

 

Pogoci: 207

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.