Svečano potpisivanje i uručenje ugovora o dodjeli građevinskog materijala

 

 

U utorak 30.07.2019 godine u 9,45 sati  u  prostorijama općine Modriča  biti upriličeno potpisivanje  ugovora sa korisnicima pomoći u dodjeli građevinskog materijala. 

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je putem javnog poziva izabralo korisnike, te putem transfera vrši dodjelu građevinskog materijala povratnicima na cijeloj teritoriji BiH.

Hrvatski blok Bosne i Hercegovine se zahvaljuje  Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, kao i ministru Edinu Ramiću.

Drago mi je da će se u općinama Modriča ,(Botajica),Bosanskom Brodu,(Grku),Derventi,Doboju,(Foči)  praviti  objekti za povratnike.

Dobro je da se još Federalno ministarstvo bavi povratnicima, i da se grade kuće.Na koncu,sve za korist građana Bosanske Posavine.Ima još dosta onih kojima treba napraviti kuće.  Po potpisanim ugovorima korisnici imaju svoje obaveze, Federalno ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice ima svoje obaveze, a također i općina. Nadamo se da će i u budućnosti biti nastavljeno obnavljanje kuća na području Bosanske Posavine – rekao je predsjednik Hrvatskog bloka Francisko Brdarić.

 

 

Pogoci: 244

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.