Tanja Zovko je ignorirala zahtjeve raseljenih za povratom imovine

Zašto se ne poštuje Ustav BiH i RS ?

Za proces povrata imovine službeno je rečeno kako je on završen 2004. godine. Ocijenjen je uspješno. Organi vlasti nadležni za ovaj dio provedbe Aneksa 7 dobili su čak i potvrde – certifikate – o dobro odrađenom poslu, ali lokalne vlasti su u mnogim sredinama i tokom 2020. godine na razne načine nastavile opstrukciju i donesene odluke o pravu na povrat imovine ne provode u djelo. Velikom broju građana Bosne i Hercegovine još uvijek su uskraćena prava na uživanje imovine.

U pismu upućenom  Hrvatskom bloku BiH, Željko Blažević iz Bijelog Brda kod Dervente ne može ostvariti pravo  na rješenje o povratu imovine u RS.

Dana 24.1.2020. godine  sam u uredovno vrijeme u Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije, ulica Sv. Save 53, u Doboju, kod gospođe Tanje Zovko.
 Blažević je podnio  zahtjev za izdavanje Uvjerenja o povratku i Rješenje o povratu imovine. S obzirom da nije imao novi Posjedovni list, isti je naknadno dostavio (6.2.2020.) godine. Uvjerenja o povratku napisano je 25.1.2020.godine .Dok  Rješenje o povratu imovine do dana današnjega nije dobio (19.3.2020.)godine.

Takođe zabrinuti  Željko Blažević pita šta  je druga mogućnost kako bih ostvario pravo na rješenje o povratu imovine?

 

Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije, ulica Sv. Save 53, u Doboju,ignorira zahtjeve o povratu imovine .

Mi smo zabrinuti u Hrvatskom bloku BiH ,  zato predlažemo i tražimo i od Vlade RS  od  Republičkog sekretarijata RS i Predsjedništva BiH da se pobrinu , jer Željko Blažević nije jedini koji ne može ostvarit  pitanja povrat imovine na području RS. Očito je da Republički sekretarijat ne funkcionira apsolutno nikako u Doboju.

Zaključio je Marko Cetina Predsjednik podružnice Hrvatskog bloka Doboj.

Doboj 19.03.2020 godine

Pogoci: 683

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.