Tko su odgovorni za Hrvate koji su izdani u ratu,te predani u miru?

Najveći broj sela u manjem entitetu Bosne i Hercegovine u kojima su do početka rata živjeli Hrvati, danas je poluprazno. U njima uglavnom živi mali broj starijeg stanovništva koje se vratilo posle višegodišnjeg prognastva da tu provedu dane u zasluženim mirovinama . Među povratnicima je veoma malo mladih ,razlog je što postoji mala ili nikakva mogućnost za zapošljavanje,svjedoci smo da u nekim selima ne postoji ni osnovna infrastruktura poput uređenih puteva i električne energije ,

Potpuno nezamislivo da pred pragom Europe nemamo struje,loše su nam i neprohodne ceste a sve je to uzrok slabog povrataka.Hrvati se na ovim područjima osjećaju zaboravljeni u ratu ,zaboravljeni u miru i opravdano traže veći angažman svih institucija .Nezadovoljna je Ana Sušić , od kad se sa suprugom vratila u rodnu Veliku Bukovicu između Doboja i Dervente.

,,Dopis sam poslala Hrvatskom bloku da nam pomognu,proteklih dana u selo su stigli predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH,predstavnici Elektro privrede Doboj i predstavnici Hrvatskog bloka,snimljena je trasa za struju te očekujemo u proljeće realizaciju.Nebriga za Hrvate koji su izdani u ratu,te predani u miru. Dobili struju ili ne, iz Velike Bukovice se više nigdje ne selimo,,,U Bosanskoj Posavini je živjelo oko 160000 Hrvata a u manjem entitetu BiH, je živjelo više od 250000 Hrvata,Nakon potpisa Predsjednika Franje Tuđmana,Prlića,Miloševića i Alije Izetbegovića ,Bosanska Posavina pripada entitetu RS.

Danas u ta područja ne dolazi Premijer Plenković, niti Dragan Čović,za njih su ta područja završena priča ,ona su predana.Nažalost ista situacija je i sa Orašjem i Odžakom,Hrvatski Generali iz HVO su završili u BiH zatvorima ,Hrvatska Vlada na čelu sa Premijerom Plenkovićem je obećala pomoć Generalima ali je samo ostalo na obećanju!U strahu za budućnost žive Hrvati u Posavini od sviju zaboravljeni!Za njihove brige i njihov glas izgleda da nadležni nemaju sluha .

Pogoci: 610

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.