U povodu  27. obljetnice stradanja nestalih i poginulih branitelja Bijelog Brda

Izaslanstvo Hrvatskog bloka BiH, položilo je vijence i zapalilo svijeće za sve preminule branitelje i građane  u Bijelom Brdu kod Dervente.

 

Obilježili su subotu, 4. svibnja 2019. 27. obljetnicu stradanja nestalih i poginulih branitelja Bijelog Brda. Misu zadušnicu za 62 poginula branitelja u zadnjem Domovinskom ratu u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja . Predsjednik udruge „Posavljak“ Franjo Blažević zahvalio je svojim Bjelobrđanima što čuvaju spomen na svoje poginule vitezove, a i zahvalnost preživjelim braniteljima od kojih su mnogi ranjeni. „Zadaća je nas sviju da sačuvamo naše branitelje od zaborava, da buduće naraštaje upoznamo s njihovom žrtvom, a i da ih sačuvamo od grozote rata“, zaključio je predsjednik Blažević.

Predstavnici Hrvatskog bloka BiH, među kojima su bili, predsjednik podružnice  Hrvatskog  bloka Derventa Marko Čičak i  izaslanica Mara Čičak, te dopredsjednica Hrvatskog bloka,Ana Križan , ujedno i predsjednik Hrvatskog bloka Francisko Brdarić i Izaslanik Hrvatskog bloka Pećnik Mato Suvalj , položili su vijenac i zapalili svijeće za poginule hrvatske branitelje .

Pogoci: 289

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.