VEĆA SREDSTVA ZA POLJOPRIVREDU HITNO POTREBNA!

Hrvatski blok u svojim načelima i principima djelovanja posebice se zalaže za ruralni razvoj, odnosno razvoj poljoprivrednih gospodarstava i osiguranje samoodrživosti sela, kao značajnog segmenta društva.

U Bosni i Hercegovini po glavi stanovnika (per capita) dolazi 0,36 ha obradivih površina, što nas svrstava u donji prag zemalja prema bogatstvu obradivih površina.Poljoprivredni sektor u BiH trpi zbog cjelokupnog stanja i brojne reforme koje su provedene nisu bile dovoljne za oživljavanje i ekonomsku održivost poljoprivredne proizvodnje. Poznato je da poljoprivredni ciklusi, u uređenoj i stabilnoj poljoprivredi, traju tri do pet godina, pa je gotovo nemoguće tokom tog ciklusa ocjenjivati to kratkoročno stanje.
No, ono što se može istaknuti jest da je poljoprivreda trenutno u kaotičnom stanju. Kada je to tako, našim političarima ostaje da pošteno riješe dilemu ili ćemo odustati od razvoje vlastite poljoprivrede ili ćemo našu poljoprivredu razvijati da bi bila konkurentna do razine proizvodnje koja podmiruje vlastite potrebe.Dobar primjer je Posavina veći broj povratnika se odlučio na sadnju voća.
Hrvatski Blok, novo osnovana stranka je prepoznala potrebe povratnika i u jesenskoj sadnji osigurali smo vise od 2000 sadnica a podjela je isključivo za povratnike. Za proljetnju sadnju 2018 godine imamo u planu povećati broj sadnica da svako povratničko domaćinstvo bez natječaja dobije znatan broj sadnica.
Cilj projekta je ako ne namjeravamo programirati ciljeve i razvoj poljoprivrede, ne treba ništa poduzimati. Potrebno je imati stručnjake u mjerodavnom ministarstvu koji će vještim odgovorima dolazit do rješenja te izdvajati veća sredstva za poljoprivredu!

Marko Bošnjak je izuzetno zadovoljan projektom HB , nakon rata uz pomoć Hrvatskog bloka zasadite su prve sadnice!

 

Marko Bošnjak je izuzetno zadovoljan projektom HB , nakon rata uz pomoć Hrvatskog bloka zasadite su prve sadnice!

HRVATSKI BLOK

Pogoci: 89

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.