Vlast bez društvene odgovornosti

Na kraju listopadskih izbora glavna zabava je uspostavljanje vlasti BiH. Tko se još sjeća rezultata izbora ili početak pristojnog i uljuđenog početka sastavljanje vlasti? Kome je u glavi gotovo pa dosadna debata u kojoj su lideri SDP-a , HDZ-a ,SDA,SNSD-a,i SBB-a sa blagim smiješkom s ekrana državne televizije tumačili detalje svojih politika, vizije naziva entiteta,zapošljavanje, strategije , reformiranja školstva, regionalnog razvoja? Počelo je kao da imamo jednojajčane blizance iza kojih su različite pozadine panoa ispred koji su se pozicionirali. Tako još traje sve dok  ne popuste kočnice pa su na vidjelo izašle “šake jada”, “papaka”,i “komplet stranaka” i još pokoja verbalna figure šampiona političkog žargona.

Ista pitanja, iste dileme,isti ljudi prave dramatiku.

HDZ je okupio HNS s računicom da će uz pomoć HNS-a pridobiti i naklon HDZ 1990 , što popravlja bolji  start  mandata, nakon čega bi bilo relativno jednostavno formiranje bolje pozicije . Strategija  je bila dobra, zalet kako treba, ali uz HDZ 1990 ipak  prekratak doseg.
HDZ je svojim biračima obećao prije izbora treći entitet, izmjene Izbornog zakona,hrvatski televizijski kanal, dovesti do formiranja hrvatskog entiteta u BiH i dali jasne uvjete bez kojih ne dolazi u obzir nikakva suradnja sa SDA.
I nakon četiri mjeseca koaliciju koja nije koalicija, nego suradnja,” podsjećamo i upozoravamo  da je “riječ o prevari birača
 

Vrlo  se lako može dogoditi da toliko, koliko bude partnera u vlasti, bude i monetarnih politika.

Baš zato glavno pitanje ovih izbora nije tko će formirati Vlast, nego mogu li isti političari  iznjedriti stabilnu Vladu. Odgovor nije baš  jako optimističan.

Hrvatski blok Derventa    18.02.2019

Pogoci: 69

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.