Vratit ćemo život hrvatskim selima! *(FOTO)

Johovac je selo na jugu Bosanske Posavine u blizini Doboja, u selu je 1991 godine živijelo 1331 Hrvata.  Danas je Hrvatski blok BiH posjetio gospođu Martu Deronjić.
Naime gospođa Marta Deronjić je uz pomoć Federalnog Ministarstva i Dopredsjednika Joze Tipurić dobila obnovu obiteljske kuće nakon 20 godina. Marta se zahvaljuje svima na pomoći u obnovi obiteljske kuće, ovdje se osjećam svojim, moje rodno selo, moj zavičaj, i nigdje na kugli zemaljskoj ne može biti ljepše ni milije!

–  “Velika mi je pomoć Predsjednik Podružnice Jozo Tipurić, bez njega nikada ne bih dobila obnovu, obratila sam se Jozi i jako brzo je to obnovito. Također želim da sve ovo bude poticaj drugim ljudima koji su u mogućnosti da obnove svoje kuće, svoju zemlju. Znam da mnogi imaju mogućnosti, ako ne da ulažu u razvoj nečega, barem za početak da očiste i raskrče svoje imanje, da ga učine prohodnim. Ovo je kraj koji je Bogom dan i zahvalan po pitanju zasada brojnih poljoprivrednih kultura; voćarstva, vinogradarstva, povrtlarstva. Onaj tko želi da se bavi agroturizmom, što je u ovo vrijeme jako popularno, a uzevši u obzir i to da smo samo na 10-20 kilometara udaljeni od Europe.”

Hrvatski blok BiH sa svojim partnerima će radit na programu obnove Hrvatskih kuća, te razvoju poljoprivrede u bogatim poljima ravne Posavine!
Treba napomenuti da Hrvatski blok BiH  je tek osnovana stranka , skupština održana prije dva mjeseca, prvi projekti se već vide, elektrifikacija za Hrvatska sela, obnova kuća, u jesen idemo sa dodjelom sadnica i mehanizacije za voćarstvo, te rasvjetom.

Zajedno sa Hrvatskim narodom idemo dalje!

HRVATSKI BLOK BIH

Pogoci: 466

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.