Za loš položaj Hrvata u RS najbolje pokazuje primjer od Broda do Doboja.

Predsjednica Hrvatskog bloka podružnice Bosanski Brod i kandidatkinja Koalicije Zajedno za Bosnu i Hercegovinu za zastupnika u Narodnoj Skupštini Anica Jozić rekla je u Utorak kako želi da njezina kandidatura za zastupnicu bude ohrabrenje svim ženama u Bosni i Hercegovini i izvan nje da mogu i umiju sve, te su jednako sposobne kao i muškarci, što će i dokazati. Među našim građanima moramo njegovati ambiciju i ne smijemo dopustiti da se bilo kome od nas kaže da ne možemo nešto zato što smo žena. Mi možemo sve i to ćemo dokazati, istaknula je Anica Jozić.

Važna je upornost u inzistiranju na onome što trebam napraviti,za sve građane rekavši da nema tog pitanja koji će joj, kao zastupnici Narodne Skupštine RS, netko zabranit. Moramo ukazivati na primjere diskriminacije i raditi na tome da se zakonodavstvo pretoči u stvarnost te žene i muškarci u Bosni i Hercegovini budu jednakopravni, poštovani i cijenjeni.

Za loš položaj Hrvata u RS najbolje pokazuje primjer od Broda do Doboja.Za nestanak Hrvata iz Posavine pokazuju za primjer općine Modriča,Vukosavlje-Pećnik,Dervente i Bosanskog Broda.Podaci su Alarmantni u Općini Vukosavlje selo Pećnik do rata je imalo 2200 stanovnika , danas svega 80 koji stalno borave.

Sadašnji političari su pokazali koliko vole svoju zemlju i svoj narod. Sva ulaganja u Bosansku Posavinu u obnovu i infrastrukturu,su opstruirali. Na žalost,entitet  nije ništa uložio za obnovu ratom stradale Posavine.

Pogoci: 509

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.