Zajedno za hrvatski narod i jaku Bosnu i Hercegovinu

Nakon uspješno održane osnivačke skupštine Hrvatski bloka BiH u Foči 26. 05.2017 godine . Predsjedništvo Hrvatski blok BiH sastalo u Bos. Brodu 19. 06. 2017. godine.
Odluka za daljni tijek aktivnosti Hrvatski blok BiH i svih podružnica.
Hrvatski blok BiH je nakon više od dva desetljeća stagnacije, političkog licemjerja i korupcije u našoj državi odlučan u namjeri okupiti sve nekompromitirane hrvatske političke opcije pod jedan krov.

Desetljeća obmana, laži, političkog licemjerja i trgovine svele su jedan od najstarijih i najzaslužnijih naroda za postojanje današnje BiH gotovo na manjinu, u političkom, demografskom i svakom drugom smislu. Najžalosnije, u tome su uvelike sudjelovale i hrvatske političke elite, koje su povjerenje boriti se za njegove interese. Tome ćemo odlučno i beskompromisno stati na kraj, složno, organizirano i s jasnim ciljem: ravnopravnost hrvatskoga naroda u svakom dijelu jake, europske Bosne i Hercegovine, počevši od najmanjeg zaseoka pa sve do najviše državne razine.

Imamo snagu, iskustvo i sve potrebne kompetencije vratiti našemu hrvatskom narodu i našoj državi Bosni i Hercegovini dostojanstvo koje im pripada oduvijek.

Stoga smo krenuli u okupljanje svih hrvatskih opcija koje su spremne podržati naše nastojanje, koje su moralno besprijekorne, neupitne i motivirane raditi u službi naroda, našeg hrvatskog, ali i svih drugih prijateljskih naroda, s kojima dijelimo ovu lijepu domovinu.
Hrvatski blok BiH je dobio poziv da se pridruži i bude sudionik ,,Sporazuma o programskoj i političkoj suradnji od Predsjednika Ilije Cvitanovića iz stranke HDZ 1990 sve radi poboljšavanje položaja Hrvata u BiH a posebno na području manjeg entiteta Bosne i Hercegovine.Sastanak je održan u Bosanskom Brodu 19.06.2017 godine.Na sastanku u Bosanskom Brodu uz dva Predsjednika , razgovoru su sudjelovali Glavni Tajnik HB BiH, Jozo Paradžik, i Delegat u Vijeću Naraoda RS Mijo Perkunić.
U načelu nema razlike u onome zašto se zalaže Hrvatski blok BiH i onog što je ponuđeno u ,,Sporazumu,,pa se očekuju daljnji tijek razgovora o toj važnoj temi.

Idemo ujedinjeni za hrvatski narod, za svakog čovjeka, za jaku, nepodijeljenu i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu.

Hrvatski blok BiH

Francisko Brdarić
Predsjednik

MIJO PERKUNIĆ, JOZO PARADŽIK, FRANCISKO BRDARIĆ I ILIJA CVITANOVIĆ
MIJO PERKUNIĆ, JOZO PARADŽIK, FRANCISKO BRDARIĆ I ILIJA CVITANOVIĆ

Pogoci: 93

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.